Recension & swatchparty – ColourPop

ColourPop är ett amerikanskt företag baserat i Los Angeles, där de även har sin tillverkning. De är cruelty free – djurtestar alltså inte i något led, och har ett stort veganskt utbud. Produkterna verkar även vara paraben och glutenfria, för de som tycker det är viktigt. Största haken är att ColourPop inte fraktar till Sverige och inte har några återförsäljare som gör det, trots att de lovade att det skulle införas ”i början av 2015”. Jag använder en shipping service, Shipito, för att få det skickat till Sverige!

Mina absoluta favoritprodukter från ColourPop är deras läppstift, Lippie Stix. De finns i sju olika formulas, och väldigt väldigt många nyanser. Hylsorna är långa och smala, och är färgkodade på botten så man slipper öppna de för att se vilken nyans det är. Att de är så smala hjälper definitivt vid applikation, jag brukar skippa läpppenna när jag använder dessa, men det finns matchande! Kostar 5 USD styck, ca 42kr.

colourpoprecensionetc-126

De jag har testat är Matte och Sheer. Matte är heltäckande och en krämigt matt finish. De är väldigt bekväma, då de har det där krämiga i sig och knappt torkar ut läpparna. Håller bra, går bort när man äter men är lätt att återapplicera. Sheer är semi-transparenta med en glossig finish. Dessa håller ju inte särskilt länge, men är ännu lättare att återapplicera eftersom de inte har så hög täckning. Sheer är lätt återfuktande. De matta är en av mina absoluta favoritläppstift. Just på grund det jag nämnt tidigare – lätta att applicera, krämiga, bra hållbarhet, heltäckande, fin finish, och blöder inte ut. Och så luktar dom gott, lite sockerkaka.

colourpoprecension1

Lippie Stix i Matte. U-N, V-H: Oh Snap, Grunge, Tootsi, Lumiére. Alla (V).

colourpop3

Lippie Stix i Sheer. V-H: Peacocky, Safari. Båda (V)


Som jag nämnde i mitt haul-inlägg har ColourPop rätt nyligen släppt deras flytande läppstift, Ultra Matte Lips. Även dessa har ett stort nyansutbud. Förpackningen är rätt tung och ordentlig faktiskt. Bra applikator också. Kostar 6 USD styck, ca 50kr.

colourpoprecensionetc-128

De här är verkligen jätte, jättematta och personligen älskar jag det. De är självklart uttorkande, alla matta läppstift är det, men inte på värsta viset om man preppar sina läppar. Har läst väldigt blandade recensioner, men jag valde några som fått bra betyg av Temptalia, och de presterar likvärdigt. De torkar väldigt snabbt, inte ett problem om man har dåligt tålamod som jag har. Fulltäckande och appliceras jämnt, att bygga på färgen är inget problem men behövs knappt. Applikatorn är superbra och lättanvänd, den ger skarpa läppkonturer så jag behöver ingen läpppenna! Håller otroligt bra, behövde inte återapplicera på hela min skoldag. Det blir en jävla röra när man ska ta bort, smular och smetar, oljor eller oljebaserade sminkborttagingar funkar bäst, dessutom missfärgar de röda huden en aning.

colourpop2

U-N, V-H: Beeper (V), Tulle, Avenue (V), Creeper (V). Alltså mmmmm!


Sen har vi ögonskuggorna, Super Shock Shadow. Dessa finns i fem olika formulas, och som pressed pigments, och även dessa i otroligt många nyanser. De är förpackade med skruvlock som till exempel Viva La Divas skuggor. Jag är inte ett fan, men det ska vara nödvändigt att kunna stänga dem ordentligt för annars torkar de ut. Genomskinligt lock så man ser färgen! Kostar 5 USD styck, ca 42kr.

colourpoprecensionetc-130

Jag har som ni ser inte särskilt många skuggor, och de jag har är i Metallic och Ultra Metallic formulan. Det alla skuggorna ska ha gemensamt är konsistensen (säger man så?), de är liksom mjuka och krämiga fast fortfarande i puderform? Jag har inte testat något liknande, men jag gillar dem. Otroligt bra pigmentering, enda negativa är att de är lite svårare att applicera med pensel så att använda fingrarna är bättre. Använder alltid ögonskugga med primer och då håller de bra, lägger inte sig i veck eller liknande.

colourpoprecensionetc-124

V-H: Birthday Girl (LE, sorry), Game Face, Hammered. Detta är alltså ett lager! Alla (V)


Sist ut har vi deras highlighters, Super Shock Cheek Pearlized. Samma förpackning som skuggorna fast större, och finns i 14 nyanser vilket är rätt ovanligt för highlighters. Men då hittar man garanterat någon som passar ens hudton! Kostar 8 USD styck, ca 67kr.

colourpoprecensionetc-127

Deras highlighters är rätt lik skuggorna, fast ännu krämigare men med samma höga pigmentering. Applicerar man med fingrarna så blir de väldigt intensiva, eller så kan man använda typ en Beauty Blender för lite lättare applikation. Nyansen Lunch Money använder jag varje dag, älskar den så mycket! Trots att de är nästan i krämform applicerar jag över puder och de håller hela dagen.

colourpoprecensionetc-125

V-H: Lunch Money (V), Wisp.


Sammanfattningsvis kan jag säga att ColourPops produkter är otroligt prisvärda. Här i Sverige hittar man inget i den här prisklassen med sånhär kvalitet! De flytande läppstiften kan vara hit-or-miss, se till att läsa recensioner, men de övriga produkterna verkar hålla jämn kvalitet. Förpackningen är godkänd, praktisk och stilren men texten nöts bort lätt. De har ingredienslista på alla produktsidor, och även en lista över vilka produkter som är veganska här. När jag använder Shipito kostar själva servicen 1 USD, och billigaste fraktalternativet är helt överkomligt då ett halvt kilo har kostat runt 9 USD. Definitivt värt det extra steget!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s